Újra a jó hangulat lehet az úr Európába

Tovább erősödhetnek az indexek csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 15. csütörtök, 07:57
Fotó: Reuters

A határidős jegyzések alapján a londoni FTSE-100 index fél százalék, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 index pedig egy százalék körüli erősödéssel kezdi a kereskedést. Az euróövezeti EuroStoxx50 index kezdeti emelkedése 0,3 százalék lehet - írja az MTI.

Szerdán nagy nyereséggel zártak az európai tőzsdék, a pán-európai Stoxx 600 index 1,07 százalék, az FTSE Eurofirst 300 index 1,03 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,12 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést. Londonban 0,64 százalék erősödéssel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,17 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,10 százalékkal emelkedett. Madridban 0,37 százalék, Milánóban 1,81 százalék volt az indexemelkedés.

A piacok bizakodó befektetői hangulattal nyugtázták a szerdán publikált meglehetősen kedvező európai GDP-növekedési adatokat.

Csütörtökön a fontosabb makrogazdasági adatok közül a decemberi euróövezeti külkereskedelmi mérlegadatok közzététele befolyásolhatja a tőzsdei kereskedést. A nagyobb tőzsdei cégek közül a Nestlé és az Airbus Group eredmény-beszámolói lehetnek még hatással a tőzsdei árfolyamokra.

Az olajár emelkedett a csütörtöki globális kereskedésben, a Brent 1,04 százalékkal állt magasabban az európai nyitás előtt másfél órával, hordónként 65,03 dolláron, a WTI pedig 1,34 százalékkal, 61,41 dollárra emelkedett. A csütörtöki olajár-emelkedés oka a dollár gyengülése és a termeléskorlátozás fenntartásának a szükségességéről tett szaúdi nyilatkozat volt.

Az eurót 0,13 százalékkal jegyezték erősebben, 1,2466 dolláron.

Az arany ára alig változott, 0,05 százalékkal, unciánként 1357,30 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK