Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Augusztusban az Apple világelsőként lépte át az 1000 milliárd dolláros értéket, majd nem sokkal később az Amazon is elérte ezt a szintet. A héten viszont az Apple piaci értéke 749,75 milliárd dollárra változott, míg a Microsofté 751,8 milliárdra - írja a 444 a Yahoo alapján.

A kulcs az, hogy az új generációs, FANG-ként emlegetett techcégek teljesítményével elégedetlenek a befektetők. Elmaradt a várttól a a Facebook, Apple, Netflix és Google teljesítménye és növekedése. Valamint a piaci jóslatok szerint a jövőben a legkelendőbb termékek a szoftverek és a felhőszolgáltatások lesznek, amelyben a Microsoft elég jó portfólióval rendelkezik.

Fontos volt még az értékelésnél az is, hogy az adatvédelmi és piacfelügyeleti eljárások nem érintik a redmonti szoftveróriást, nem úgy a Facebookot és a Google-t, amelyeket világszerte vizsgálnak. Az Apple részvényeire az utóbbi években jellemző volt, hogy fel-alá ugrálnák, de az utóbbi időszakban leginkább csak szabadesést tapasztalni, jelenleg 172,29 dollárt érnek a papírja, míg a csúcson 207-es árfolyam felett kereskedtek velük.

A Microsoft ugyan most a legértékesebb cég, de a legtöbb profitot továbbra is az Apple termeli.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!