Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint régiós viszonylatban is gyengén teljesített, ami arra utal, hogy a piacok szerint továbbra is Magyarország a régió legtörékenyebb országa - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője, aki szerint a közeljövőben nem számíthatunk 270 forint alatti euró-árfolyamra.


További veszélyforrás a devizahiteleseknek, hogy svájci jegybank elengedheti a frank árfolyamát a gyengülő euróval szemben, bár a monetáris tanács egyelőre nem engedi erősödni az alpesi devizát, annak ellenére sem, hogy az euró a dollárral szemben kedden újabb csatát vesztett, s a keresztárfolyam több mint egyéves mélypontra, 1,3035-re esett.


A háromhavi lejáratú kincstárjegyek keddi aukcióján mérséklődő érdeklődés mellett a hozamok emelkedéséről számolt be az ÁKK, az április 27-iki aukción elért 4,80 százalékos átlaghozamhoz képest ugyanis 2 bázispontos növekedést regisztrált.

A kincstárjegyek benchmark hozama 5-15 bázisponttal, az államkötvények hozama még ennél is nagyobb mértékben, 21-32 bázisponttal emelkedett; a változásokkal a referenciaátlag 4,92 és 6,85 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!