A Budapesti Értéktőzsde indexe nap közben többször irányt váltott, a mutató a 18 000 pontos határt is megközelítette, ám végül 17 603 ponton zárt. A pesti börze az esős nemzetközi trendnek megfelelően teljesített, az eladási kedvet csak fokozta a délutáni amerikai makroadat.

Az OTP volt az egyetlen blue-chip, amelyiknek emelkedett az árfolyama szerdán. A bank részvényeire ráadásul ismét kiemelkedő, 26 milliárd forintnál nagyobb értékben születtek kötések. Az OTP-papír 1,9 százalékkal 4227 forintig emelkedett, de nap közben járt 4295 forinton is, míg a napon belüli minimum 4077 forint volt.

A Mol 2 százaléknál nagyobbat gyengült, jegyzésára pedig 13 650 forinton állt záráskor, pedig nap közben 14 100 forinton is forgott a papír.

Ugyancsak a zárásra került pirosba a Magyar Telekom. A távközlési részvény délelőtt 714 forintig drágult, hogy azután 693 forintig hulljon vissza az árfolyama, ami kereken 1 százalékos mínuszt jelent az előző napi záróárhoz képest. A Napi által megkérdezett elemzők átlagosan közel 16 százalékos profitcsökkenésre számítanak a Magyar Telekomtól, amely csütörtökön publikálja második negyedéves gyorsjelentését, az osztalékszint azonban az elemzők szerint nincs veszélyben.

A Richter 1,6 százalékos eséssel 36 500 forintig jutott le, szektortársa, az Egis viszont 0,2 százalék körüli emelkedéssel 20 500 forintos árat ért el a kereskedés végére. A Richter a vártnál kedvezőbb, kedden nyilvánosságra hozott gyorsjelentése és a bizakodásra okot adó vezérigazgatói nyilatkozat ellenére is gyengült, a részvényt a Citigroup elemzői eladásra minősítették le.

Nem egészen 0,2 százalékkal lett olcsóbb a Rába és 636 forinton zárt. Az elemzők zuhanó árbevételt és veszteséges második negyedévet vártak a Rábától, amely a zárás után publikálta a várakozásoknak nagyjából megfelelő eredményét.

A legnagyobb, 5-7 százalékos drágulást az alig mérhető forgalmat teljesítő Forrás- és Konzum-papírok érték el, míg a legjelentősebb, hasonló mértékű esést a Humet és a Csepel szenvedte el - de ezekre is alig születtek kötések.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!