Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újra azokon az erős szinteken jár a svájci frank az euróhoz képest - a keresztárfolyam csütörtök délután 1,0880 alatt volt -, ahol a svájci nemzeti bank szerda reggel rászánta magát a beavatkozásra. Fél öt előtt a svájci frank forintkurzusa újra a 250-es szintet ostromolta.

Amint arról korábban beszámoltunk, a devizahitelesek számára kulcsfontosságú, hogy bankjuk melyik napi árfolyamon számítja át törlesztőrészletüket.

A japán jegybank (BoJ) intervenciójának hatása szintén átmenetinek bizonyult, amiben közrejátszhatott, hogy amerikai döntéshozói körökből olyan vélemény jelent meg, amely szerint az USA nem ért egyet és nem is támogatja a BoJ lépését. Erre a fejleményre újra nekiestek a piacok a jennek, az USD/JPY 78,90, az EUR/JPY 111,50 alá esett vissza - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

Az euró cikkcakkos pályán, de folyamatosan gyengült a dollárhoz képest, az 1,4360-as tetőről 1,4115-ig esett. Ez meglátszott az amerikai deviza forintkurzusán is, az árfolyam délután napi csúcsa közelében, 192,30-on állt.

Az ECB vártnak megfelelő kamattartása után Jean-Claude Trichet szavai mozgatták meg a piacokat. Az ECB elnöke újabb likviditásbővítő intézkedéseket jelentett be, illetve közölte, hogy szoros figyelemmel kísérik az árszínvonal alakulását.

A forint eközben viszonylag jól tartotta magát az euróhoz viszonyítva, a jegzés 271,30-272,90 között ingadozott, a délután fél öt előtt érvényes ár 271,80 volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!