Újra drágul az olaj

Az euró, a napközbeni veszteségét ledolgozva csütörtökön kora este már napi csúcson állt a dollárhoz képes az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsa egyik tagjának a kijelentésére. A dollár gyengülésével emelkedni kezdett az olajár is.
MTI-Eco, 2011. május 12. csütörtök, 19:22
Fotó:

Luc Coene, a belga központi bank elnöke, az EKB igazgatótanácsának egyik tagja azt mondta csütörtökön, hogy az euróövezetben nőttek az inflációs kockázatok, nő az árnyomás, ezért az EKB áprilisi kamatemelése "természetesen nem egyszeri lépés volt". Koraeste az euró 1,4233 dolláron állt a szerda késő esti 1,4192 dollár után. Csütörtökön eddigi mélypontja 1,4121 dollár volt.

A dollárnak az euróhoz viszonyított gyengülésére a kőolaj ára pluszba került. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 27 cent emelkedéssel 112,84 dolláron állt. Kora délután még közel két dolláros mínuszban volt a szerdai záró értékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK