Újra élénkül kereslet a kincstárjegyek iránt

Az ÁKK által meghirdetett háromhavi lejáratú dkj-k keddi aukcióján a korábbinál magasabb érdeklődés mellett értékesítették az állampapírokat.
NAPI, 2010. július 6. kedd, 15:25
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden 45 milliárd forint értékben hirdetett meg háromhavi lejáratú kincstárjegyeket; az elsődleges forgalmazóktól erre több mint 105 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az ÁKK végül a tervezett mennyiségű dkj-t értékesítette, 5,29 százalékos átlaghozamon.

A kincstárjegyek előző, június végi aukcióját jóval alacsonyabb érdeklődés kísérte, a dkj-k átlagos hozama akkor 5,31 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK