A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 18 550 pont közelébe emelkedett, fél százalékkal a csütörtöki zárószint fölé.

A tízmilliárd forint fölötti forgalom többségét az Egis tette ki, a gyógyszerpapírt 6,5 milliárd forint értékben adták-vették, árfolyama két tized százalékkal 27 860 forintig emelkedett. A nagy forgalom vélhetően elsősorban a Servier-féle felvásárlással kapcsolatos. Az Egis többségi tulajdonosa szeptember végén tett vételi ajánlatot a gyógyszergyár összes részvényére 28 000 forintos részvényenkénti vételáron.

A gyógyszergyár ma jelentette be, hogy a szingapúri CSAM Asset Management kezelésében álló Sertorius Global Opportunities Fund alap befolyása 5 százalék fölé emelkedett a társaságban. Az alap összességében 404 223 darab Egis részvényt birtokol, mellyel szavazati aránya 5,192 százalékot tesz ki.

Az OTP ezúttal csak a második legkeresettebb papír volt, a bankrészvény közel fél százalékkal 4385 forintig erősödött. A Mol közel másfél százalékkal 14 830 forintig kúszott föl, míg az Mtelekom (291 forint) és a Richter (4099 forint) egyaránt stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!