Arany

A Fed bár az elmúlt hét folyamán szinten tartotta a kötvényvásárlások 85mrd dolláros keretösszegét, azonban az ülésről kiadott közlemény vártnál pozitívabb hangvétele nyomán a sárga nemesfém csillogása is megfakulni látszott. Az aranynak nem sikerült a pirossal jelzett, csökkenő trendvonalat áttörnie, így az ismét az 50-napos mozgó alá süllyedő árfolyam számára első körben az 1300-as szint, majd az 1270-es támasz jelenthet fontos megállót, amennyiben a csökkenés folytatódna.

Arany
Kép: Admiral Markets

DAX30

Az elmúlt hetekben folytatódott a német részvényindex emelkedése, bár a keddi kereskedés óvatos korrekcióval zárult: azonban a technikai kép továbbra sem kedvezőtlen. Amennyiben a Dax indexnek sikerülne áttörnie az emelkedő csatorna felső trendvonalát; újabb tér nyílhat meg az emelkedés előtt. A felső trendvonalról lefelé mozdulva el, első körben a 21-napos mozgó, majd 8865-8830-as zóna jelenthet fontos támaszokat, rövid távon.

DAX30
Kép: Admiral Markets

NZDUSD

Kedvező munkaerőpiaci adatközlések erősítették a szigetország fizetőeszközét az amerikai dollárral szemben, miután a harmadik negyedéves munkanélküliségi ráta csökkent, míg foglalkoztatottság a várakozásokat felülteljesítve bővült: összességében ismét az új-zélandi jegybank tervezett kamatemelésével összefüggő várakozásokat erősítve ezáltal a piacon.

Az elmúlt napokban újra észak felé törő devizapár emelkedése a 0,84-es szint közelében látszott kifulladni, ugyanakkor ha az NZDUSD a már említett ellenállás által jelentett akadályt sikerrel venné, a következő megállót a 0,85-0,8520-as ellenállási zóna jelenthetné a kurzus számára; míg lefelé 0,8220-as szint alá süllyedve vehetnék kezükbe újra az eladók az irányítást.

NZDUSD
Kép: Admiral Markets

Arany, Dax30, NZDUSD - technikai elemzés 2013.11.06.
A  technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha devizapárokkal kereskedne vagy további kérdése van;  a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!