A dollár tovább erősödött az euróval szemben hétfőn, és már az 1,35-ös szintet tesztelgette, azután, hogy a vártnál rosszabb makroadat érkezet Németországból.

A vártnál rosszabb német adat miatt akár tovább is erősödhet a dollár, és egyáltalán nem biztos, hogy az 1,35-ös szint elég erős ellenállás lesz - mondta el a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank elemzője.

A dollár erősödésével párhuzamosan korrekció kezdődött a többi devizapárban is, így a forint a reggeli 267,50 forintos csúcsáról az euróval szemben újra a 270 közelítette lapzártánkkor. (Orbán Viktor évértékelő beszéde nem volt hatással az árfolyamra.) A korrekció éreztette hatását az euró svájci frankkal szembeni árfolyamában is, így az alpesi devizáért hétfőn délután valamivel több mint 208 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!