Az euró árfolyama 326,65 forintnál járt szerda délelőtt, tovább araszolva a történelmi rekordnak számító 330,80-as szint felé.

A dollárral szemben 293,02 forintig szaladt a dollár/forint kurzusa, ahonnan fél 12-re 292,35-ig korrigált vissza az árfolyam.

A svájci frankkal szemben 289,81 forintig ment el az árfolyam délelőtt, fél 12 körül enyhe korrekciót követően 289,38 forintot kértek a bankközi devizapiacon az alpesi deviza egységéért.

A délelőtti órákban a dollár 1,1149-ig erősödött az euróval szemben, majd innen visszapattant az árfolyam és fél 12 körül már 1,1166 dollárnál járt az euró árfolyama.

A forint árfolyamát illetően elemzők szerint a jövő keddi jegybanki kamatdöntésig biztosan az lesz a fő kérdés, hogy lép-e az MNB a forintgyengülésre válaszul. A Commerzbank elemzői úgy vélik, az, hogy az MNB nem küld egyértelmű jelzéseket a befektetők felé, nem tesz jót a forintnak, így a magyar fizetőeszköz alulteljesítése mindaddig folytatódhat, amíg a jegybanktól nem hangzik el egy világos, szigorításra utaló kijelentés.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!