Újra lehet EHEP-részvényekkel kereskedni a tőzsdén

Az MNB június 30-ától visszaállította az EHEP-részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó eleget tett a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak - közölte a jegybank.
Napi.hu, 2016. június 30. csütörtök, 08:24
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a tőzsdei kibocsátók felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében vizsgálta, hogy a tőkepiacról szóló törvény által előírt április 30-i határidőig minden tőzsdei kibocsátó közzétette-e a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentését.

Az MNB megállapította, hogy többek között az Első Hazai Energia-portfolió Nyrt. (EHEP Nyrt.) egyáltalán nem rendelkezett a kibocsátó legfőbb szerve által elfogadott - az éves jelentés részét képező - éves beszámolóval. A feltárt jogsértésre tekintettel a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentés közzétételéig a jegybank május 4-étől többek között az EHEP részvények kereskedését is felfüggesztette a Budapesti Értéktőzsdén, és az EHEP Nyrt.-t 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Az EHEP Nyrt. 2016. június 23-án teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és közzétette a 2015. évi éves jelentését. Mivel a kibocsátó a rendszeres tájékoztatás közzétételével eleget tett a korábbi jegybanki kötelezésnek, az MNB a tőkepiacról szóló törvény alapján intézkedett az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

A könyvvizsgáló a kibocsátó éves beszámolóját korlátozott záradékkal látta el. A vonatkozó rendelkezések értelmében a könyvvizsgáló korlátozott záradékkal fejezi ki azon véleményét, hogy a vizsgálati hatókör korlátozása vagy a vezetéstől eltérő vélemény hatása lényeges a pénzügyi kimutatásokra. Ez azonban nem olyan átfogó jellegű, amely alapján a véleménynyilvánítás visszautasítása vagy ellenvélemény nyilvánítása válna szükségessé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.06.30 10:16

A soros is egy hülye, hogy nem nálunk tőzsdézik.
Biztosan nem itt shortolta a Deutsche Bank részvényeit - és nyert rajtuk egy rakás pénzt megint.
Minek az neki?
Ha itt, nálunk költené el, a Magyar Állam gazdagodhatna.
Na, ezért ellenség, látod?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.06.30 09:16

Hurrá!
Na végre, most aztán beindul a hazai tőzsde!
Huh.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html