Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a FuturAqua Nyrt. felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében beszerzett adatok alapján 2016. április 25-én publikált határozatában megállapította, hogy a FuturAqua Nyrt. 2014. évi konszolidált éves beszámolójának vonatkozásában a társaság korábbi könyvvizsgálója által kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem felelt meg a vonatkozó előírásoknak, így az nem tekinthető a jogszabályokban előírt független könyvvizsgálói jelentésnek.

Bár a jogsértést nem közvetlenül a FuturAqua Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértése miatt az MNB 2016. április 25-től a jogsértő állapot megszüntetéséig felfüggesztette a FuturAqua részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Mivel a kibocsátó a rendszeres tájékoztatás közzétételével eleget tett a korábbi jegybanki kötelezésnek, az MNB - a tőkepiacról szóló törvény alapján - intézkedett az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról - közölte a jegybank.

A FuturAqua Nyrt. május 30-án teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és közzétette - többek között - a 2014. évi konszolidált éves beszámolójáról készített, a könyvvizsgáló által ellenvéleménnyel ellátott független könyvvizsgálói jelentését. A vonatkozó jogszabályok értelmében a könyvvizsgálónak ellenvéleményt kell kiadnia, ha a könyvvizsgálati bizonyítékok alapján arra a következtetésre jut, hogy a hibás állítások önmagukban vagy összességükben lényegesek és átfogó hatásúak a pénzügyi kimutatások szempontjából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!