Az MNB április 27-étől függesztette fel a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A Norbi Update július 11-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és új független könyvvizsgálói jelentéssel ellátva ismételten közzétette 2014. évi éves jelentését.

A Norbi Update részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, azonban a társaság június 6-án kérvényezte részvényeinek törlését a tőzsde terméklistájáról. A BÉT vezérigazgatójának határozata alapján a kivezetés napja 2016. október 31., a Norbi részvények utolsó kereskedési napja pedig október 26.

A jegybank a TR Investment részvényeinek értékesítését május 4-én függesztette fel a BÉT-en, és 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a társaságot, mert a tőkepiacról szóló törvényben előírt április 30-i határidőig nem rendelkezett az éves jelentés részét képező konszolidált beszámolóval. A TR Investment közzétette a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentését, és teljesítette az időközben keletkezett egyéb közzétételi kötelezettségeit is.

Az MNB közleményében felhívja a befektetők figyelmét, hogy a könyvvizsgáló a TR Investment konszolidált éves beszámolóját ellenvéleménnyel látta el. Eszerint a konszolidált éves beszámoló nem mutat megbízható és valós képet a TR Investment 2015. december 31-én fennálló vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a 2015. pénzügyi évre vonatkozó jövedelmi helyzetéről. A könyvvizsgáló úgy látja, lehet, hogy a TR Investment nem lesz képes a szokásos üzletmenet során realizálni eszközeit és rendezni kötelezettségeit. A TR Investment részvények a tőzsde "T", technikai kategóriájába vannak bevezetve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!