A Raiffeisen Értékpapír elemzője, Török Zoltán szerint a jegybank újabb, 100 bázispontos kamatvágását követően az a nagy kérdés, hogy vajon véget ért-e a forint elleni spekulációs roham. A szakember úgy véli, nem zárható ki rövid időn belül (esetleg már holnap, vagy a jövő héten) egy újabb piaci lökés, ami ismét a sáv szélére kényszeriti a forintot, illetve előbb intervencióra, majd pedig további kamatcsökkentésre a jegybankot. Ez részben azzal magyarázható, hogy a nominális kamatszint még mindig vonzó, részben pedig azzal, hogy a piac akaratát sikerrel rá tudta kényszeríteni a jegybankra, ezzel precedenst teremtve és önbizalmat adva a spekulánsoknak. Amennyiben azonban a jegybanki kamat riasztóan alacsony szintre mérséklődik, számottevő korrekcióra kell felkészülni mind a forint, mind pedig az állampapírpiacon - fogalmaz az elemzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!