A Footsie 0,88, a DAX 0,65, a CAC-40 pedg 1,05 százalékos pluszban volt kevesebb mint egy órával a tőzsdenyitás után. Az indexek jelentős pozitív rést képeztek nyitásban, majd még feljebb kapaszkodtak az azóta eltelt kevesebb mint egy óra alatt. A kedvező hangulathoz hozzájárulhat, hogy a rossz kezdés után nyereséggel fejezte be szerdai a kereskedést a New York-i tőzsde, az irányadó mutatók a zöldbe lendültek át az utolsó órában.

A nyugat-európai parketteken a Diageo és a Credit Agricole második negyedéves gyorsjelentései voltak az irányadók csütörtök reggel. A Diageo papírjai a várakozásokat megközelítő eredmények ellenére, 0,75 százalékkal leértékelődtek a nyitás óta, a Credit Agricole azonban a francia parkett zászlóshajójává vált a második negyedéves számok közlését követően a maga közel 4 százalékos drágulásával.

A Diageótól 1,65 milliárd fontos nettó bevételt vártak a 2011 közepén véget ért pénzügyi évben, ám a végső szám mindössze 1,63 milliárd lett. A Guinness és a Smirnoff brit gyártója mégis hálás lehet a feltörekvő piacok növekvő szomjának, hiszen az ott elért eredménye ellensúlyozta visszaeső nyugat-európai és amerikai bevételeit, s segítette hozzá fogalma 5 százalékos növekedéséhez. A Diageo már beépítette az alapanyag-árak emelkedéséből származó megnövekedett költségeit saját áraiba, így ez már nem okoz fejfájást a cégnek, és a leépítések is meghozták a várt eredményt. A társaság túl van a "kihívások évén", a vezetés javaslata szerint 6 százalékkal megemelnék a részvények után járó osztalékot.

A Credit Agricole (CA) nagyarányú, a piaci várakozásokat is felülmúló profitnövekedésről adott hírt csütörtökön, annak ellenére, hogy a görög adósságválság kapcsán, a hellén köztársaságban lévő érdekeltségei után kénytelen volt közel 400 millió eurós veszteséget elkönyvelni. A CA 2010 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest közel 90 százalékkal, 379 millió euróra tudta növelni nyereségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!