Újra levelet írt a guru - Így keresett milliárdokat

A Warren Buffett érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway befektetési vállalat kiválóan teljesített tavaly, a cég nettó értéke 2015-ben 15,4 milliárd dollárral emelkedett, profitja 21 százalékkal nőtt - írta a Reuters alapján a Portfolio.hu. A befektetők által minden évben várva várt részvényesi levélből az is kiderül, hogyan érték el mindezt.
Napi.hu, 2016. február 28. vasárnap, 09:11
Fotó: Reuters

A Berkshire Hathaway a tavalyi utolsó negyedévben 3,3 dolláros nyereséget ért el, szemben az elemzőktől várt 2,5 dollárral, összességében így éves alapon 32 százalékkal emelkedett a negyedik negyedéves nyereség 5,48 milliárd dollárra. A Berkshire 2015-ös egész éves profitja 21 százalékkal 24,08 milliárd dollárra emelkedett - írta a portál.

A cég 71,73 milliárd dolláros készpénzállománnyal fejezte be 2015-öt, de ez mostanra jelentősen csökkenhetett, mivel azóta 32 milliárd dollárért felvásárolták a Precision Castparts nevű ipari alkatrészeket gyártó vállalatot.

A 85 éves Buffett - aki a világ harmadik leggazdagabb embere - 51 éve vezeti a céget, amely egy hanyatló textilipari vállalkozásból bőven 100 milliárd dollár feletti befektetett vagyonnal rendelkező konglomerátummá nőtte ki magát. Jelenleg jelentős részesedéssel rendelkeznek többek közt a Wells Fargóban, a Coca-Colában, az American Expressben, az IBM-ben, és nemrégiben vásároltak be a Kraft Heinz részvényeiből is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK