Újra megvédenék pénzüket a lengyelek

A lengyelek kitartanak a zloty védelme mellett és két héten belül megkezdik a tárgyalásokat az euró bevezetéséről.
Mezősi Tamás, 2009. február 23. hétfő, 12:38
Fotó:

Két héten belül hivatalos tárgyalásokat kezd a varsói kormány az Európai Központi Bankkal az euró lengyelországi bevezetéséről - nyilatkozta a CNBC-nek Ludwik Kotecki pénzügyminiszter-helyettes. Már júniusban, de megfeszített tempóban akár már kora májusban belépnének az euró előszobájának tekintett ERM-II rendszerbe, mert így lehetővé válna a közös deviza 2012-es bevezetése. A lengyel kormány már eddig is folytatott előzetes tárgyalásokat a kérdésben, ám a hivatalos megbeszélések eddig még nem kezdődtek el.

Varsó addig is kitart a zloty védelme mellett, s bár eddig csak egyszer avatkoztak be közvetlenül a piacon, ha szükség lesz rá, hajlandóak újabb eurócsomagok eladásával erősíteni a lengyel fizetőeszközt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK