Újra sávon kívül a forint, nagy volt az intervenció

A jegybanki kamatvágás nyomán meglódult a forint árfolyama, szakértők szerint ugyanis a lépést követően felerősödtek a további mérséklésre irányuló spekulációk. A magyar fizetőeszköz késő délután így ismét kilépett a sávból. A mai, intervenciót is kiváltó, sávon kívüli kötések nagysága egyébként mintegy 300-400 millió euró lehetett.
NAPI Online, 2003. január 15. szerda, 17:24
Fotó:

A jegybank elnökének ma reggeli kijelentéseivel ellentétes, 100 bázispontos kamatcsökkentés nyomán nem gyengült a magyar fizetőeszköz árfolyama, sőt a forint újra kilépett az árfolyamsávból: 17 óra után egy euró 234,40 forintot ért a bankközin - tájékoztatott az ING Bank elemzője. Barcza György - a bank forgalmi adatai alapján - úgy becsüli, hogy az MNB a nap folyamán mintegy 300-400 millió euró nagyságú, az árfolyamsávon kívül történt kötések miatt kényszerült interveniálni. A szakember szerint a kamatvágást követő forinterősödés hátterében az állhat, hogy a piaci szereplők további kamatmérséklésre spekulálnak. Ez összhangban van azzal, a korábbi szakértői véleményekkel, amelyek szerint a magyar devizát csak egy jelentősebb, legalább 150 bázispontos kamatcsökkentés tudná gyengülésre bírni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK