Az INA horvát olajipari vállalt újraindítja termelését a sziszeki finomítóban - közölte a horvát sajtó kedden. Damir Butkoviæ, a sziszeki finomító igazgatója elmondta: a kőolajfinomító berendezések üzembe helyezése a hét végéig befejeződik, a termelés újraindul és egészen május végéig tart.

Az INA a sziszeki finomítóban január 14-én állította le a munkákat, amit azzal indokoltak, hogy a termelés szünetelteti arra az időre, amíg a tárolókban nem gyűlik össze elegendő hazai nyersolaj az újrainduláshoz. A leállás ideje alatt a tárolókban 150 ezer tonna Horvátországban kitermelt nyersolaj halmozódott fel, amely most feldolgozásra vár - mondta az igazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!