Az ügylettel párhuzamosan a Berkshire összesen 445 millió dollárnyi hitelt ad a Media Generalnak, amelyért a cég teljes részvényállományának 19,9 százalékát kitevő warrantot kap cserébe. Buffet régóta hisz a print médiában, a Watergate botrányt követően vásárolt be a Nixon elnök bukásához vezető sztorit megíró Washington Postba.

Portfólióját azóta többször bővítette, tavaly vásárolta meg szülővárosa újságját, az Omaha World-Heraldot. Buffet szerint azokban a városokban ahol erős a közösségi érzés, nincs is fontosabb intézmény a helyi újságnál. A Media General lépését azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban EBITDA-ja 87 százalékát már a tévé és online orgánumok adják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!