Az összeomlás egyértelműen a szankciók következménye.

A Gazprom piaci kapitalizációja az év elején több mint 68 milliárd dollár volt, március 1-jén pedig 61 milliárd dollár felett zárt.

Március 2-án fél 12 magasságában a Gazprom részvényeit mindössze 0,03 dolláron jegyezték darabonként, ami 248,6 millió dolláros piaci kapitalizációt jelent.

Oroszország legnagyobb olajipari vállalata, a Rosznyeft részvényeinek árfolyama március 2-án hasonló, de kevésbé súlyos, 67 százalékos zuhanást szenvedett el, részvényenként 0,88 dollárra, ami 9 milliárd dolláros piaci kapitalizációt jelent.

A Novatek, Oroszország második legnagyobb gázkitermelőjének részvényei 96 százalékot zuhantak, ami mindössze 163 millió dollárra csökkentette kapitalizációját - írja a portál.

Az ukrán háborúval kapcsolatos híreket ezen a linken olvashatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!