Az ügyészség elsősorban azt kéri számon Grasso-n, hogy mintegy 190 millió dollárt juttatást utalt ki számára a cég egy olyan bércsomag keretében, melynek részleteit ő maga dolgozta ki. Ráadásul, mint a szabályozó testület tagja és a börze dolgozója egymásnak ellentmondó célokért kűzdött. Grasso 2001 és 2003 között 130 millió dolláros jutalomban részesült, mely egyenlő a New York-i Tőzsde nyereségének 99 százalékával; ezzel szemben a tőzsde kereskedőinek díjai ez idő alatt 245 millió dollárral emelkedtek. Spitzer beszámolt arról is, hogy a társaság korábbi munkaügyi igazgatójával Frank Ashen-nel sikerült megegyeznie az ügyészségnek, amelynek keretében Ashen 1,3 millió dollárt fizet vissza. A börze nevében Spitzer 120 millió dollárt kér vissza Grasso-tól. A volt elnök erre úgy reagált a Newsweek-nek: eltekint a tőzsde állítólagos felé irányuló 48 millió dolláros tartozásától, amennyiben a cég bocsánatot kér hírnevének megsértéséért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!