A csütörtöki kereskedés nem volt eseménydús, az euró/forint kurzusa 269,10-270,50-es sávban mozgott, a régiós devizák közül a zloty mozgását követve - szokás szerint - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője.


Az euró/dollár keresztárfolyamban sem voltak nagy mozgások, pedig több amerikai makroadat is napvilágot látott, ami között volt kiemelkedően jó (Philadelphia Fed index a várt értéket 15 ponttal meghaladva 2004 januárja óta nem látott szintre ugrott) és a vártnál valamivel rosszabb is (inflációs és munkanélküliségi adat). A dollárt 198,40 forinton jegyezték 1,3610 dolláros euróárfolyam mellett.


A svájci frank viszont az euróval szemben és így a forinttal szemben is erősödött. Egyes vélemények szerint azonban ez az erősödés csak technikai jellegű. A frank délután 209,30 forintot ért, az euró/frank árfolyama 1,2921-en állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!