Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en elmondta: nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi részvénypiacokon is viszonylag eseménytelenül telt a nap. A BÉT-en az OTP relatíve gyenge teljesítményét a Mol jobb teljesítménye ellensúlyozni tudta, eközben a Richter stagnált, a Magyar Telekom pedig kis mértékben emelkedett - írta az MTI.

A nemzetközi részvénypiacok a BUX indexhez hasonlóan stagnáltak, a német DAX index például 0,25 százalékkal emelkedett. A részvényelemző szerint reggel még úgy tűnt, nagyobb emelkedés is lehet Európában, azonban napközben elromlott a hangulat, és ismét a nulla közeli szintekhez tértek vissza az indexek.

Amerikában is hasonlót lehetett látni.

A Mol  0,97 százalékkal 21 300 forintra erősödött, 727,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,68 százalékkal 9510 forintra csökkent, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,21 százalékkal 476 forintra nőtt, forgalma 349,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,01 százalékkal 6901 forintra emelkedett, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Kép forrása: StockSnap.io

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!