Unalmas utolsó nap

A tengerentúlon alig három és fél órára nyitottak ki a piacok pénteken, ennek köszönhetően az érdektelenség levegője lengte be a parkettet. A mutatók alig néhány pontos változással zártak.
Kummer Krisztián, 2004. november 26. péntek, 19:05
Fotó:

A befektetők figyelmének fókuszában elsősorban a kiskereskedelmi cégek, áruházláncok álltak, mivel a "Fekete Péntek" elképesztő árengedményeivel hivatalosan is elszabadult a karácsonyi bevásárlási láz. A társaságok részvényei "pénztár-teljesítmény" szerint változtak, a Wal-Mart és a Home Depot például esett, míg a Sears és a Best Buy a nyertes oldalon állt. Ünneptől függetlenül esett viszont nagyot az Intel-papírja, az iparági szövetség szerint ugyanis az elektronikai eladásokból származó nyereség nem változik sokat a negyedik negyedév során, a magas energiaárak ugyanis ellensúlyozzák a megnövekedett keresletet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK