Unalmasan telt a forint napja

Az elmúlt napok jelentősebb mozgását követően békésen telt a csütörtök a nemzetközi devizapiacon.
Deák Bálint, 2012. augusztus 23. csütörtök, 18:14
Fotó: Napi.hu

Igazán érdemi mozgás nem volt az euró/dollár keresztárfolyamban, amely békésen tölötte a napját az 1,257-es szint közelében, kicsit távolódva csak el ettől a szinttől. Ennek köszönhetően a forint is szűk sávban mozgott. A csütörtök délelőtti erősödés után a nap második felében kissé gyengült a forint: az eurót a bankközi devizakereskedelemben 277,73 forinton jegyezték délután, míg reggel 277 forint környékén állt a jegyzés. Piacmozgató hírek nem is nagyon voltak, valószínűleg most már inkább a hétvégi európai, illetve a jövő hét végi amerikai események mozgatják majd a piacot.

A svájci frank viszont stabilan áll az 1,201-es szint közelében ami azt jelenti, hogy  a magyar devizával szemben sem nagyon mozdul el a 230 forintos szint közeléből. A dollár egységéért 220 forintot kellett adni délután.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK