Valamivel erősebben nyitott a forint kedd reggel, mint ahogy csütörtökön zárt, de valójában csendes unalom jellemezte a hazai fizetőeszköz piacát - fogalmazott Kolba Miklós, az ING üzletkötője. Az euró a reggeli, 257,35 forintos magasságból 256,20-ig süllyedt, de a nap folyamán jórészt 256,60 körül mozgott a jegyzés, plusz-mínusz tíz filléres sávban. Nem volt izgalmasabb a dollár és a svájci frank piaca sem, előbbi délután négy óra tájban 164,70, utóbbi 163 forintnál járt. A trader 1-2 napon belül vár jelentősebb mozgolódást a piacon, ugyanis már Simor András MNB-elnök is kijelentette, hogy kamatemelést lát szükségesnek a monetáris tanács március 31-i ülésén. Szigorítás esetén elvileg erősödne a forint, viszont az állampapírpiaci hozamok is tovább emelkednének. Kolba ugyanakkor úgy véli, hogy a makroadatok ennél erősebb forintot nem engednek, a fizetőeszköz globálisan jó helyen áll, és a hozamok már így is túl magasan vannak; ezért nem látja különösebb indokát a kamat felsrófolásának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!