A reggeli, 253 forint körüli nyitást követően 253,50 fölé emelkedett az euró, de a napot jellemzően a 253,30-as szint közelében töltötte. A délelőtti állapotokhoz képest kismértékben gyengült a dollár és a svájci frank, utóbbi forintkurzusa 153 közelébe, előbbié 172,70 alá süllyedt. A vezető nemzetközi tőzsdeindexek hétfői gyengülése alapján nem zárható ki, hogy a múlt heti, többnapos korrekciót követően visszatérnek a csökkenő trendhez a mutatók. Ha ez bekövetkezik, fordul a jen és fordulnak a feltörekvő piacok devizái is, egy-két hetes távlatban megint 258 forint közelébe drágulhat az euró - vélekedett az ING Bank üzletkötője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!