A lap szerint a testület visszautasíthatja a kezdeményezést, amennyiben úgy ítéli meg, hogy az osztrák cég szándéknyilatkozata nem elégséges indok az eljárásra. Ha mégis megindul a vizsgálódás, annak jövő nyáron lehet eredménye. Közben az OMV közzétette harmadik negyedéves számait. A társaság termelése 2 százalékkal csökkent, a finomítói árrés pedig hordónként 3,91 millió dollárra esett vissza, de Wolfgang Ruttenstorfer elnök-vezérigazgató szerint idén is teljesíthető lesz a tavalyi 1,4 milliárd eurós nyereség. Nyilvánosságra került tegnap az is, hogy Ruttenstorfer három héttel a Molra tett nem hivatalos vételi ajánlat közzététele előtt 1,49 millió euró értékű részvényopciót értékesített. Az ajánlattétel napján 5,6 százalékkal gyengült az OMV részvénye - írja a Napi Gazdaság.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!