A lengyel PKN Orlen bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a cseh-svájci Agrofert Holdinggal egy közös konzorcium létesítésének lehetőségéről, amely részt venne a cseh Unipetrol olajcég privatizációjában. Korábban még szó volt arról hogy a PKN Orlen a Mol Rt.-vel közösen indul az Unipetrol megszerzéséért. A lengyel cég az elmúlt év júliusának végén szándéklevelet írt alá az Agroferttel arról, hogy közösenvilágítják át az Unipetrolt a cég 63 százalékos részvénycsomagjának esetleges megvásárlása céljából. A 361 millió euróra becsült tranzakció azonban kútba esett. Akkor az Agrofert az árvízekre és az Unipetrol tevékenységét károsan érintő egyéb tényezőkre hivatkozva megpróbálta lealkudni a vételárat. Mivel ez nem sikerült, az Agrofert szeptemberben elállt a vásárlástól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!