A befektetők elsősorban a Microsoft várakozásokat messze felülmúló gyorsjelentésének örültek, a részvény óriási forgalom mellett közel tíz százalékkal drágult. Nem kedvetlenítette el a befektetőket a michigani egyetem által számított fogyasztói bizalmi index csökkenése, holott a számok rosszabbak lettek, mint arra az elemzők előzetesen számítottak. A pénzügyi szektorból ezzel szemben kedvező hírek érkeztek, a Countrywide Financial bejelentette, hogy a veszteséges harmadik negyedév után az év utolsó három hónapjában és 2008-ban ismét nyereségre számít. A részvény kiemelkedő érdeklődés mellett több mint harminc százalékkal drágult a hírre. Jól jártak a Merrill Lynch tulajdonosai is, részvényük 8,5 százalékkal erősödött, miután a The New York Times szerint a brókercég előzetes tárgyalásokba kezdett az amerikai Wachovia bankkal a két cég összeolvadásának lehetőségeiről. A hír Stanley O'Neal, a cég elnökének állásába kerülhet, a hírek szerint ugyanis a kérdésben nem egyezetett a Merrill igazgatótanácsával. A rekordszintre emelkedő olajár jót tett az energiaszektor képviselőinek, az Exxon 0,7 a Chevron 0,5 a Valero Energy pedig 1,4 százalékkal erősödött. A gyorsjelentési szezon eddig többnyire pozitív meglepetéseket hozott, az S&P 500 index komponensei közül eddig jelentő 301 vállalat 65 százaléka számolt be várt fölötti eredményről. A Bloomebrg által megkérdezett elemzők 2007 egészében 7 százalékos, míg 2008-ban 12,3 százalékos profitnövekedéssel számolnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!