A legfontosabb hír az amerikai lakáseladási adat publikálása volt, amely felülmúlta a árakozásokat, az ingatlanpiaci zuhanás végére utalva. A kötvénypiacok ennek következtében szakadni kezdtek, s a hozamok végre emelkedésnek indultak. Ennel ellenére a részvénypiacok folytatták a decemberi ünneplést és szintén növekedtek, a német Dax például ismét a 6610 pontos csúcsokat szemelte ki magának. A növekvő hozamok a zöldhasút is segítették, hisz az euróval szemben 1,3120-ig erősödött, míg a svájci frankkal szemben ismét rég nem látott magasságokba szökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!