Ismét az amerikai-iráni konfliktus borzolja a befektetők idegeit. Amerikai támaszpontokat lőtt az iráni Forradalmi Gárda az éjszaka folyamán, emiatt jelentősnek mondható mínuszok alakultak ki az ázsiai részvénypiacokon. A Hang Seng 1,13 százalékos, a Shanghai Composite 1,26 százalékos, a Nikkei 1,57 százalékos esést mutatott reggel. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek 1 százalékos eséssel indíthatják a mai kereskedést, és az amerikai futures indexek is a negatív tartományban mozognak - kezdi szerdai elemzését az Equilor.

A BUX index kedden pozitív korrekcióval kezdte a kereskedést, azonban délutánra mínuszba csúszott. Az éjszaka végrehajtott iráni támadás miatt ma ismét negatív a nemzetközi befektetői hangulat, így a hazai vezető részvények is lefelé indulhatnak.

QP | Quality Placement

A forint visszagyengült a tegnapi kereskedésben, ismét a 330-as szint felett mozog az euróval szemben. Fontos ellenállási zóna 332,00-332,50 között húzódik, áttörése esetén további forintgyengülés előtt nyílna meg az út.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!