Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,09 százalék erősödést, az S&P-500 index 0,01 százalék növekedést, a Nasdaq Composite index viszont 0,13 százalék csökkenést jelzett. A piacokra rányomja a bélyegét az a befektetői félelem, hogy tovább mérgesedhet a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között.

Fél százalék mínuszban állt az Apple árfolyama azelőtt, hogy az esti órákban a cég több új termékkel rukkol elő. Drágultak az energiaipari cégek részvényei annak a hatására, hogy a kőolaj ára megközelítette a hordónkénti 80 dollárt.

Gyengültek ugyanakkor a chipgyártók részvényárai, miután a Goldman Sachs szerint csökken a DRAM és a NAND chipek ára a túlkínálat miatt. Elemzők szerint trendalakító lehet az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed amerikai gazdasági helyzetelemzése, amelyet este hoznak nyilvánosságra.

Tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 35 cent (0,44 százalék) emelkedéssel, 79,41 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 2,70 dollárral (0,22 százalékkal) 1199,50 dollárra süllyedt.

New York-i tőzsdenyitáskor a vezető európai tőzsdemutatók pluszban álltak. Londonban a FTSE-100 index 0,35 százalékos, Frankfurtban a DAX-30 index 0,27 százalékos, Párizsban a CAC-40 index pedig 0,75 százalékos erősödést jelzett.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!