New Yorkban nem sokkal a kereskedés indulása után a DJIA  0,8, az S&P-500 0,5, a Nasdaq 0,6 százalékos veszteségben állt. Az amerikai kereskedés kezdetén a főbb európai tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalékkal gyengültek.

A befektetői hangulatért elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek esetleges további eszkalálódása miatt felmerült aggodalmakat teszik felelőssé piaci elemzők - írja az MTI. Donald Trump amerikai elnök "nagyon valószínűtlennek" nevezte a Wall Street Journal lapnak adott interjúban, hogy csökkentenék a kínai importra kivetett büntető vámokat, sőt további emelést is kilátásba helyezett arra az esetre, ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekben.

Az elnök utalást tett arra is, hogy akár a Kínából importált iPhone készülékek importvámját is készek megemelni. Az Apple részvénye a kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban két százalékkal gyengült. A keddi kereskedést az Apple papírja 1,55 százalék veszteséggel kezdte.

Az olajár kissé emelkedett kedden, de így is a pénteken elért idei mélypont közelében ingadozik. A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedés kezdetén 0,28 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 60,73 dolláron, a WTI ára 0,33 százalékkal 51,80 dollárra emelkedett.

A dollár árfolyama és az arany ára alig változott. Az eurót 0,04 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1324 dolláron, az arany ára 0,06 százalékkal unciánként 1228,00 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!