A kereskedés első órájában a DJIA indexe és az S&P 500 0,3, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos pluszban állt.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is kedvező a hangulat. Kedden délután háromnegyed öt körül a londoni FTSE-100 index 0,1, a frankfurti DAX 0,7, a párizsi CAC-40 0,7 százalékkal erősödött.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1101 dollárt adtak, 0,02 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest azonban 0,16 százalékkal gyengült a dollár, 105,94 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A legközelebbi, novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,6 százalékos pluszban, 58,48 dolláron, az októberi szállítású WTI pedig 1,3 százalékos nyereségben, 54,34 dollárnál járt.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára decemberi szállításra 0,4 százalékkal, 1543,70 dollárra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!