Nagyon jó nap volt az amerikai tőzsdéken

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde főbb mutatói - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. február 22. péntek, 23:02
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,7 százalékkal, 26 032,11 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,64 százalékkal nőtt, és 2792,66 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,91 százalékkal emelkedett, és 7527,55 ponton zárt.

A piacok számára némi megnyugvást jelentett, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon előrehaladás mutatkozik, és több tárgyalási forduló után Donald Trump amerikai elnök és Liu He kínai miniszterelnök-helyettes még a nap folyamán várhatóan találkozik a Fehér Házban.

A nap nyertese a technológiai szektor volt, a legnagyobb mértékben az Apple (1,1 százalékos emelkedés), a Microsoft (1,4 százalék) és az Intel (2,1 százalék) részvényárfolyama emelkedett.

A Kraft Heinz, a világ egyik vezető élelmiszeripari cégének árfolyama 27 százalékot esett, miután a vállalat 2,61 milliárd dollár veszteséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet egy egyszeri tétel, 15,4 milliárd dollár értékleírás miatt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK