Pénteken a Dow 1,4, az S&P 500 0,8 százalékos veszteségben zárt, míg a Nasdaqnak a reggeli mínuszokból sikerült az előző napi zárószintjhez visszaaraszolni.

A hét egészét nézve az S&P 500 11,5, a Dow Jones indexe 12,4, a Nasdaq pedig 10,5 százalékot esett. A MarketWatch szerint 2008 októbere ez volt a Wall Street-i tőzsdeindexek legrosszabb hete, amit igazából a koronavírus globális gazdaságra és a beszállítói láncokra gyakorolt hatásai miatti félelemmel magyaráznak.

Februárban az S&P 500-as mutatója 8,41 százalékot, a Dow Jones indexe 10,07 százalékot, a Nasdaq Composite mutatója pedig 6,38 százalékot vesztett értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!