Pluszban zártak az amerikai tőzsdék

A New York-i tőzsdén hétfőn az árfolyamokat részben a negyedéves vállalati eredmények mozgatták - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. július 22. hétfő, 22:59
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,07 százalékkal, 27 172,58 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 0,28 százalékkal nőtt, és 2985,01 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,71 százalékkal emelkedett, és 8204,14 ponton zárt.

A befektetők várják a további jelentős negyedéves beszámolókat, valamint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve július végi kamatdöntő ülésének eredményét.

A hét első kereskedési napján a technológiai ágazat részvényei teljesítettek a legerősebben, jól szerepeltek az iparvállalatok papírjai is. A Nasdaq Composite mutatót felfelé húzta a chipgyártók kedvező teljesítménye.

A Boeing részvénye annak hírére zárt egy százalékos veszteséggel, hogy a Fitch rontott kilátásának besorolásán.

Ezzel szemben a nap nyertese az olajipari Halliburton papírja volt 9,15 százalékos emelkedéssel, miután a vállalat második negyedéves profitja felülmúlta a várakozásokat.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK