A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 1,43 százalékkal, 26 378,53 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 1,88 százalékkal nőtt, 2938,16 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 2,24 százalékkal emelkedett, 8039,16 ponton zárt - írta az MTI.

Csütörtökön lendületet adott az árfolyamok emelkedésének, hogy a kínai export a várakozásokkal ellentétben emelkedett, az import pedig az előre jelzettnél kevésbé csökkent júliusban. A kínai központi bank a vártnál erősebb szinten határozta meg valutája középárfolyamát, ami megfigyelők szerint azt a szándékát jelzi, hogy stabilizálni kívánja a jüan árfolyamát. Az is javította a piaci hangulatot, hogy az Egyesült Államokban csökkent a múlt héten a munkanélküli segélyért folyamodók száma, ami azt jelzi, hogy a lassuló gazdaság ellenére a munkaerőpiaci helyzet kedvező.

Csütörtökön a technológiai és a kommunikációs szolgáltatási szektor szerepelt a legerősebben, minden ágazati mutató jelentős nyereséget jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!