USA: két és fél éves mélyponton a raktárkészletek

Áprilisban a várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal csökkentek az üzleti készletek az USA-ban; az 1 114 milliárd dolláros szint a legalacsonyabb 1999 októbere óta - jelentette az USA kereskedelmi minisztériuma. A márciusi 0,3 százalékos csökkenés adatát 0,4 százalékra módosították.
NAPI, 2002. június 14. péntek, 14:43

Áprilissal már 15. hónapja egyfolytában zsugorodnak a gyártók és a kereskedők készletei, az eladások ugyanebben a hónapban 1,8 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbi 0,4 százalék után. A mai értékesítési tempó mellett átlag 1,35 hónapig tart egy készletként nyilvántartott cikk eladása, ami az eddig mért legrövidebb időt jelenti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK