Ütemesen kapaszkodik a magyar piac

A BUX index röviddel dél után már fél százalékos emelkedést mutatott.
NAPI, 2011. április 26. kedd, 12:26
Fotó:

A reggeli stagnálást lassú emelkedés váltotta fel a Budapesti Értéktőzsdén, összhangban az erősödő európai részvénypiacokkal és a máér emelkedést jósló amerikai határidős indexekkel.

A BUX index 10 perccel fél egy előtt 24 103 ponton járt, ami 0,58 százalékkal haladja meg a pénteki záróértéket. Az OTP vette át a vezető szerepet a piacon, a bankrészvények 6300 forint fölé küzdötték fel magukat és egy százalékkal drágultak. A Mol is pluszban, az olajipari társaság papírjait 24 415 forinton veszik, ami 0,34 százalékkal magasabb a pénteki utolsó árnál. A Magyar Telekom piacán is előkerültek a vevők, 611 forintra hajtva fel a részvény árát, ez 0,3 százalékos pluszt jelent.

A Richter viszont elfáradt, a gyógyszerrészvény kurzusa 0,2 százalékkal 37 780 forintig csúszott vissza. Az Egis 19 815 forinton stagnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK