Hétfőn kora délelőtt 274-277 forint között ingadozott az euró árfolyama a bankközi devizapiacon. Az ING Bank devizaüzletágának vezetője szerint ez nem rossz teljesítmény, hiszen a feltörekvő piaci devizák - élükön a dél-afrikai randdal - jelentős gyengülést mutatnak.

A szakember úgy véli, a forint újkeletű és viszonylagos ütésállósága egyrészt az IMF-től várható segítségnek, másrészt az MNB múlt heti, 300 bázispontos kamatemelésének is köszönhető. Hozzátette: annak, hogy a hosszú hétvégén 286 forintig drágult az euró, nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani, hiszen a szünnapok miatti szűk likviditás közepette könnyű volt elmozdítani a kurzust.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!