Elkezdték tolni a CDS-eket, a magyar nemfizetés elleni biztosítás 430-440 pontra emelkedett az ötéves lejáratra - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ötvös Mihály a CIB senior deviza üzletkötője. Az euró/forint az elmúlt percekben megérintette a 278-as, a zlotyhoz képest azonban még jól is teljesítünk, ott még intenzívebb az eladói nyomás. A cseh korona viszonylag jól tartja magát, főleg a "forint és zloty kapja", de a román lej is elkezdett gyengülni.

Kezd nagyon szétszakadni a piac, kitágultak a szpredek, és nem csak a forint piacán. Az euró/svájci frank is nagyon illikvid, nem tud magához térni. Reggel még arról jöttek pletykák, hogy éjszaka volt egy válságtanácskozás az SNB-nél, de délelőtt cáfolták, hogy valamilyen bejelentés lenne. Erre új mélypontot ütött az euró a svájcival szemben: 1,05 alatt is járt az árfolyam, jelenleg 1,0590-nél jár.

Az euró/forint árfolyam 276,50 fél 12-kor, a svájci frank egysége 261,50 forint.

Az üzletkötő szerint az állampapírpiacon is inkább az eladók dominálnak, a piac nagy próbának néz elébe a következő napokban. Kérdés ugyanis, hogy amennyiben fokozódik az eladói nyomás, a nyugdíjpénztárak hiányában ki fogja megvásárolni a papírokat.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!