A BÉT irányadó indexe mínuszba fordult, egy órával a parkett nyitása után már 2,2 százalékos veszteséget jelzett a mutató 12 525 pontnál. A BUX korábban a 13 ezres sáv fölé is benézett, ám a blue chipek nyitásban tapasztalt parádézása mostanra már a múlté.

A BUX nem sokkal fél 11 után 12 688 ponton 0,9 százalékos mínuszban volt azt követően, hogy az OTP árfolyama régóta nem látott hullámvasútba kezdett. A bankpapír, amelyre reggel 2716 forinton is érkezett kötés tíz órára 2475 forintig lerántották, jelenleg 2590 forintos árfolyamon 0,4 százalékos pluszban van.

A Mol, amely reggel 11 410 forinton tetőzött már csak 11 050 forintot ér, árfolyama 2,3 százalékkal múlja alul a csütörtökit. A Magyar Telekom, amely reggel az egyetlen a piros tartományban nyitó blue chip volt újra visszasüllyedt a negatív szintekre. A távközlési cég papírjai 588 forinton cserélnek gazdát.

A Richterért 28 810 forintot kértek reggel a BÉT-en, a gyógyszeripari cég részvényei másfél óra alatt közel 400 forinttal lettek olcsóbbak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!