Az euró jegyzése 2 forintos emelkedést követően átugrotta a 293,3 forintos magasságban lévő 50 napos mozgóátlagot is, s jelenleg e fölött található valamivel, 293,6 forinton. Az 50 napos mozgóátlag márciusban már egyszer megállította a forint gyengülését, szignifikáns áttörésére még nem került sor. Ha tovább gyengülne a hazai fizetőeszköz, akkor az euró árfolyamának potenciális akadálya lehet a közel két hete látott csúcs, és az a feletti zóna, 298 és 300 forint között. Sajnos e felett rövidtávon viszont technikailag elég kevés fogódzót találni az árfolyamban, esetleg a Fibonacci szintek foghatnák meg a forintgyengülést.

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!