Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Mára virradóra meglehetősen rossz makroadatok érkeztek Japánból, de aggodalommal nézik a befektetők az amerikai ún. rossz bankkal kapcsolatos fejleményeket is, így tovább erősödött a dollár pénteken.

"Pánikol a piac, menekülnek a pénzek a dollárba, és ez automatikusan sújtja a feltörekvő piaci devizákat" - vázolta a helyzetet Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: reggel az euró zlotyjegyzése 4,45-nél tetőzött, a cseh korona 27,90-nél jár, de gyengült a dél-afrikai rand is, a török líra viszonylagos stabilitása mellett.

Ami a forintot illeti, az euró kurzusa 294,75-ig szaladt fel, fél tíz tájban 293,70 volt az ár, míg a dollár egységével 227,80, a svájci frankéval 197,30 forinton kereskedtek. A szakember hozzátette: akár még ma elmehet 300 forintig az euró árfolyama és 200-ig a svájci franké.

Az MNB várhatóan nem avatkozik be, hiszen a monetáris politika kamatvágó pályán mozog, interveniálni pedig nincs értelme - vélekedett a trader.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!