Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt hetek forintgyengülésével ismét fontos ellenállási zóna küszöbére érkezett az euró/forint keresztárfolyam. A ma reggeli kereskedésben már 303 forint felett járt a kurzus, s ezzel megérkezett annak a zónának a küszöbére, amely fölé nem igazán kellene emelkednie az euró jegyzésének, e felett ugyanis már nem nagyon állnák útját erős technikai szintek a magyar deviza további gyengülésének.

A két jelentősebb ellenállási zónát a 303-305 és a 308-309 forintos szintek jelentik, ezek korábbi mélypontok, bár elméleti szempontból a 304 forint körüli szinteknek lehet nagyobb jelentősége, hiszen ez volt az az utolsó csúcs, ahonnan még tavaly tavasszal új, mélyebb mélypontra tudott ereszkedni a kurzus.

Nehéz megjósolni, hogy sikerül-e áttörnie az árfolyamnak ezt a szintet, de az esélyek egyre inkább ebbe az irányba mutatnak. Ami igazán rossz technikai szemmel a forint számára, hogy nincsenek pozitív jelek a grafikonon. Az összes csökkenő trendvonal alól kitört- kioldalazott a kurzus, a fontos mozgóátlagok, az 50 és 200 napos felett jár, ráadásul ezek már egy hónapja a forint számára kedvezőtlen irányban keresztezték egymást. Ráadásul most túlvettnek sem nevezhető még az euró, a 14 napos RSI oszcillátor a 70-es szintet sem lépte át. Baljós jel, hogy a 303-304 forintoz zónát egyre magasabb mélypontókról támadja az árfolyam, immár negyedszer, s egy ellenállás erejét elvileg minden próbálkozás gyengíti.

EUR/HUF napos
Kép: Alfatrader

 

Az egyre magasabb mélypontokról történő támadásokkal egy emelkedő háromszög alakzat is kirajzolódott a grafikonon, ami a 304 fölé történő kitöréssel léphetne életbe. Ennek célára viszont nem is a 308 forintos ellenállási szint, hanem a 2012 januári csúcsok közelébe mutat, 318 forint magasságába.

Ha fordulna a trend, akkor sem lehetne ennél sokkal erősebb forintot várni, 300 és 295 forint között számos erősnek tekinthető támasz szint húzódik, ezek áttöréséhez pedig valami átütő erejű fundamentális fordulatra lenne szükség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!