Az euró 261,70 forinton nyitott csütörtökön, majd - az állampapírpiacon kibontakozott eladási hullámmal párhuzamosan - 264,50 forint fölé is benézett délután. Fél négy tájban viszont már 263,90 volt az ár, miközben a dollár egysége 171,90, a svájci franké 166,90 forinton állt. A piac hektikus volt, a forintot olyan külső események gyengítették, mint az európai börzék és a régiós devizák esése, vagy a 106 dolláros szinttel kacérkodó olajár. Közrejátszott továbbá az is, hogy az amerikai deviza újabb rekordmélységbe zuhant. Az Európai Központi Bank elnökének kijelentése, miszerint erős az inflációs nyomás, azt jelezte, nem várható egyhamar kamatcsökkentés, így nem is volt túlzottan meglepő, hogy az euró kurzusa új csúcson, 1,5373 dolláron tetőzött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!